Wandelen

Home » Diensten » Recreatie » Wandelen

Vierseizoenwandeling

In samenwerking met Vitesse Delft en Villa Joep organiseert Vockestaert een 4-seizoenenwandeling ten bate van de strijd tegen kinderkanker. Elk seizoen wordt een vaste route gelopen, zodat u kunt ervaren hoe de polder door het jaar heen verandert. Een wandelvierdaagse, maar dan net even anders. Op 21 november is de Herfstwandeling. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Vliegende Wandelpaden

Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen over stevige graskades, over andere (on)verharde dijkjes en langs asfaltpaden. En onderweg geniet u van de rust en weidsheid van het fraaie landschap. Soms gaan deze wandelingen over boerenland en zijn tijdelijk uitgezet, dit zijn onze vliegende wandelpaden.

Vanaf 1 maart geldt voor veel wandelpaden door het weiland wandelrust om broedende weidevogels niet te verstoren. Daarom zijn er op dit moment geen vliegende wandelpaden uitgezet.

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden. Dankzij onze gastvrije boeren, gaan deze veelal over boerenland, waar je normaal gesproken niet komt. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over boerenland gaan, dit land gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven te nestelen en hun jongen groot te brengen.

De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. De vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland

Foto: T. v.d. Meer

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we ook 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland van onze gastvrije boeren kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn gesloten van 1 maart tot 15 juni. Met ingang van 1 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden gesloten.

Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Van den Berg en familie Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.