Zien en Beleven

Home » Diensten » Recreatie » Zien en Beleven

Zien en Beleven

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseerde tussen oktober 2022 en april 2023 een aantal lezingen en excursies om Midden-Delfland te ‘Zien en Beleven’. Elke keer werd een specifiek onderwerp belicht, zodat deelnemers het gebied met andere ogen leerde ‘lezen’. 

Kenmerkend voor Midden-Delfland
U fietst of wandelt door Midden-Delfland en geniet van het mooie polderlandschap, en de ‘Hollandse’ luchten. Soms ziet u weidevogels of zelfs kunstwerken, ‘zomaar’ langs de weg. Maar u vraagt zich daarbij af: wie is de kunstenaar en waar is die door geïnspireerd? Waarom liggen sommige stukken land zo hoog en andere zo laag? U herkent de meest bekende weidevogels, maar zou ook graag oog willen krijgen voor andere bijzondere vogelsoorten. U komt langs verschillende boerderijen, maar wat gebeurt daar nu allemaal precies, welke keuzes maakt die boer en waarom?

Zien en Beleven
Antwoord krijgen op deze en andere vragen? Dat was mogelijk, want evenals voorgaande jaren organiseerde Agrarische Natuurvereniging Vockestaert verschillende lezingen, ieder met een specifiek onderwerp en een daaraan gekoppelde excursie. Tijdens de lezingen werd met behulp van beeldmateriaal ingegaan op het betreffende onderwerp: het ontstaan, de achtergrond, het hoe, waar en waarom. Tijdens de excursies per fiets leerden de deelnemers de verkregen kennis te gebruiken en met andere ogen te kijken naar Midden-Delfland. Na afloop is de kennis van de deelnemers over Midden-Delfland zeker verrijkt!

Het programma van 2022-2023 zag er als volgt uit:

In 2019 en 2016 heeft Vockestaert ook een cursus georganiseerd. Om een idee te krijgen hoe een en ander in zijn werk gaat vindt u hier middels een (beeld)verslag een impressie van de editie van 2016, gemaakt door Henk Groenendaal.