Boer zoekt Hulp

Home » Diensten » Recreatie » Boer zoekt Hulp

Boer zoekt Hulp
13 november (reservedatum 6 november) 2021

Wat is er nu mooier om de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk te gaan meewerken bij een boer en boerin in het Midden-Delfland gebied. Hun passie, hun trots te voelen en te beleven hoe het is de warme koeienlijven te voelen als je gaat proberen een koe te melken. Iets wat je gedaan moet hebben!

Hoe gaat het in zijn werk:
Er kan ingeschreven worden voor de ochtend- of middagsessie, op zaterdag 6 of 13 november. De aanvangstijd is afhankelijk van wanneer de boer gaat beginnen. Dat zal voor de één ’s morgens om vijf uur zijn of bij de ander pas om half zeven. Dat geldt ook voor de middag. Je helpt mee met koeien melken, voeren van de kalfjes en koeien en de andere dieren op het bedrijf. Dus alles wat de boer normaal gesproken doet om te zorgen voor zijn dieren en het bedrijf om lekkere melk te produceren. Na de gedane arbeid kan er nagepraat worden aan de tafel bij het ontbijt of avondeten. Hét moment om alles aan de boer of boerin te vragen en de opgedane ervaringen bespreken.

Geef je op
Neem deel als een bijzondere gelegenheid voor jezelf, als uitje met je collega’s of familie of geef het als een origineel cadeautje. Kosten € 7,50  per persoon, inclusief ontbijt of een avondmaaltijd. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar en kinderen altijd onder begeleiding. Na inschrijving volgt nadere informatie, zoals de boer en boerin waar je welkom bent en het tijdstip. Zodra de inschrijving geopend is, volgt hierover meer informatie op onze site en Facebook.
Inschrijven via formulier 2021

——————————————————————————————————————————————

Met goed gevoel kijken we terug op voorgaande edities van Boer zoekt Hulp. Veel enthousiaste berichten nadat de helpers in de stallen zijn geweest en een ochtend of middag zich een boer/boerin gevoeld heeft. Dit is ook te danken aan de inzet van onze boeren die hun huis en stallen open zetten om burgers te ontvangen. Zelfs aan de keukentafel.

Een aantal reacties uit 2019:

Wij willen u graag bedanken voor het organiseren van deze hele leuke dag! Wij hebben het erg naar ons zin gehad, en hopen dat het evenement nog eens terug keert!

Het was weer bereleuk vanochtend. Met als afsluiting een heerlijk ontbijt. Heel veel uitleg gekregen over het biologisch boeren, daar komt nog veel bij kijken. Ik kijk alweer uit naar de volgende keer. 

In reactie op onze deelname afgelopen zaterdag aan ‘boer zoekt hulp’ zouden we je nog graag laten weten dat we het super leerzaam hebben gevonden: Echt ’n aparte ervaring om ‘in de put’ te mogen staan en mee te kunnen helpen, nou ja we deden onze best (…); tot dat moment geen idee hoe dat –het melken van toch een flink aantal koeien in een relatief korte tijd- in z’n werk gaat, echt met stijgende verbazing rond gekeken hoe dat op deze wijze in z’n werk gaat. Ken wel de verhalen en beelden vd melkrobots (Lely) en hoe dat er uit ziet maar dit was/is echt super handwerk en heel efficiënt.

Lees hier de impressie van de belevenissen van de Gebroeders Groen in 2018:

https://www.hofvandelfland.nl/boer-zoekt-hulp-3

Mede mogelijk gemaakt door: Het Groenfonds Midden-Delfland