Boerenoogstfeest

Home » Diensten » Recreatie » Boerenoogstfeest

Boerenoogstfeest – Het was een feestje op zaterdag 9 oktober 2021

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging nodigden iedereen van harte uit om op zaterdag 9 oktober het Boerenoogstfeest te vieren. Het bleek een stralende voorjaarsdag en het feest trok veel enthousiaste bezoekers.

Het thema was ‘Verrassend Midden-Delfland’ en dat is wat we wilden bieden:

* Het verrassende landschap en de lokale producten. Er stond een tiental kramen waar u o.a. honing, jam, meel, wijn en lekkere hapjes kon kopen (pinnen niet overal mogelijk).
* Demonstraties van oude ambachten, zoals het wolvilten, het spinnen, de touwslagerij en de wasvrouw. Laat u uitdagen om de was te doen op de ouderwetse manier!
* Doorlopende demonstraties van de schaapskudde en de herders.
* Aan de jeugd is gedacht met een kabouterspel, en andere leuke buitenactiviteiten, zoals een touw- en klimbaan, boogschieten en schminken.
* U kon een bezoek brengen aan het museum met oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen.
* Muzikaal optreden van “Met Zak en As”.
* Uitleg over hoe het dorsen van graan vroeger in zijn werk ging. Een oude dorsmachine was te bewonderen.

En natuurlijk veel gezelligheid!

Bij onze informatiekraam lagen o.a. fiets- en wandelroutes om te bekijken en mee te nemen.

In 2020 kon het feest helaas niet doorgaan, maar dit jaar hebben we jong en oud mogen ontvangen op de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) tussen 12.00 en 16.30 uur. Iedereen kwam zoveel mogelijk op de fiets, de toegang was gratis.

Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.

Knus en gezellig Boerenoogstfeest 2019

De herfst kent mooie zonnige maar ook natte koude dagen. Helaas trof de organisatie het zaterdag niet tijdens het Boerenoogstfeest. Toch trotseerden vele bezoekers het natte weer en kwamen naar de Adrianushoeve. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, St. Schaapskudde Vockestaert en Midden-Delfland Vereniging wisten er weer een feestje van te maken op de boerderij, de thuisbasis van de schaapskudde aan de Schiedamse Woudweg.

Overdekte activiteiten
Gelukkig was er volop overdekte ruimte voor alle activiteiten. Onder de kap van de hooiberg speelde Brother Flower sfeervolle muziek en deed het publiek enthousiast mee met een sessie djembé van Bambata.

Streekmarkt
De streekmarkt in de stal bood veel lekkers en het museum op de bovenverdieping leerde over oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Een bezoek aan de stijlvol ingerichte opkamer was een stap terug in de tijd. In de schapenschuur was voor kinderen het kabouterpad uitgezet en konden ze zich laten schminken. Spinners, breiers en vilters vertoonden er hun kunsten. Om droog over te komen reed er een huifkar tussen de boerderij en de parkeerplaats.

‘Kortom, het was nat, maar knus en gezellig. Wij kijken uit naar de volgende keer!’, aldus Monique Ammerlaan van ANV Vockestaert en Lisa van Uffelen van de Midden-Delfland Vereniging.