Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Home » Diensten » Recreatie » Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Poëziefestival “Dichterbij de Boerderij” 

Het is inmiddels bijna een traditie te noemen, maar het blijft een bijzondere ervaring: in de ambiance van een boerderij luisteren naar poëzie van landelijke bekende dichters, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. Op zaterdag 31 augustus organiseren wij wederom het Poëziefestival “Dichterbij de Boerderij”.

Het festival vindt plaats verspreid over vier unieke locaties in Midden-Delfland: in het kerkje van ’t Woudt en op drie boerderijen in en nabij ’t Woudt. Tussen 13.00 en 17.00 uur wordt in groepjes langs de locaties met dichters gefietst, die allemaal minder dan 1 km. van elkaar liggen. In de slotbijeenkomst in de kerk zullen de dichters elk nog eenmaal het spreekgestoelte beklimmen. De middag wordt afgesloten met een drankje.

De dichters die dit jaar een voordracht verzorgen, zijn Mark Boog, Anne Provoost, Maria Barnas en Edward van de Vendel.

Om deel te nemen, meldt u zich uiterlijk dinsdag 13 augustus aan via recreatie@vockestaert.nl. U wordt dan per mail verzocht om € 17,50 per persoon over te maken, waarna u verzekerd bent van een plekje. Enkele dagen vooraf ontvangt u nadere informatie over de startlocatie, het tijdschema en de groep waarin u bent ingedeeld. Wilt u meerdere personen aanmelden of in een groep met vrienden/familie die zelf de aanmelding hebben gedaan, geef dit dan aan in de aanmeldingsmail.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Beheerstichting Loswal “De Bonnen”, Cultuurfonds Zuid-Holland, gemeente Midden-Delfland en st. Groenfonds Midden-Delfland.

Foto’s: Henk Groenendaal

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

Een terugblik op de sfeervolle dag in 2021 en 2022:

Het was een prachtige dag met mooi weer op 28 augustus, de dag van de 5e editie van poëziefestival “Dichter bij de boerderij”. In vier groepen vertrokken bezoekers van het festival per fiets vanaf de verzamellocatie naar de locaties in ’t Woudt. Daar droegen de vier landelijk bekende dichters Ellen Deckwitz (foto linksonder), Babs Gons (foto rechtsonder), Hannah van Binsbergen (foto rechtsboven) en Erik Jan Harmens (foto linksboven) voor uit eigen werk. Na elke sessie van 20 minuten luisteren naar poëzie werd er gewisseld en vertrokken de fietsers naar de volgende locatie. Het is een bijzondere ervaring om in de stilte van een boerderij te luisteren naar poëzie, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. In het kerkje van ’t Woudt lazen de dichters elk nog een gedicht voor.

In 2022 is het evenement helaas niet doorgegaan. In 2023 droegen landelijk bekende dichters Bart Moeyaert, Simone Atangana Bekono, Ellen Deckwitz en K. Michel gedichten voor uit eigen werk.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Beheerstichting Loswal “De Bonnen” en st. Groenfonds Midden-Delfland.

Foto’s: Henk Groenendaal