Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Home » Diensten » Recreatie » Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij” 

Het is inmiddels bijna een traditie te noemen, maar het blijft een bijzondere ervaring: in de ambiance van een boerderij luisteren naar poëzie van bekende dichters, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. Op zaterdag 27 augustus is wederom het Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”, georganiseerd door Agrarische Natuurvereniging Vockestaert i.s.m. St. Christelijk Onderwijs Delft.

Landelijk bekende dichters Bart Moeyaert, Simone Atangana Bekono, Ellen Deckwitz en K. Michel dragen gedichten voor uit eigen werk. Ook leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft lezen zelfgemaakte gedichten voor.

Het festival vindt plaats verspreid over vier unieke locaties in Midden-Delfland: in het kerkje van ’t Woudt en op drie boerderijen in en nabij ’t Woudt. Tussen 13.00 en 16.30 uur wordt in groepjes langs de locaties met dichters gefietst, die allemaal minder dan 1 km. van elkaar liggen. In de slotbijeenkomst in de kerk zullen de dichters elk nog eenmaal het spreekgestoelte beklimmen. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Om deel te nemen, stuurt u een mail naar n.praagman@gmail.com en maakt u per persoon €17,50 over op NL18INGB 000 247 0577 van N. Praagman o.v.v. Dichter bij de Boerderij. Enkele dagen vooraf ontvangt u per mail een toegangsbewijs, een plattegrond van de locaties, een tijdschema en de groep waarin u bent ingedeeld. Wilt u met vrienden/familie in eenzelfde groep deelnemen, geef dit dan aan in de aanmeldingsmail.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Beheerstichting Loswal “De Bonnen” en st. Groenfonds Midden-Delfland.

Foto: Henk Groenendaal

 

_____________________________________________________________________________________

Een terugblik op de sfeervolle dag in 2021:

Het was een prachtige dag met mooi weer op 28 augustus, de dag van de 5e editie van poëziefestival “Dichter bij de boerderij”. In vier groepen vertrokken bezoekers van het festival per fiets vanaf de verzamellocatie naar de locaties in ’t Woudt. Daar droegen de vier landelijk bekende dichters Ellen Deckwitz (foto linksonder), Babs Gons (foto rechtsonder), Hannah van Binsbergen (foto rechtsboven) en Erik Jan Harmens (foto linksboven) voor uit eigen werk. Na elke sessie van 20 minuten luisteren naar poëzie werd er gewisseld en vertrokken de fietsers naar de volgende locatie. Het is een bijzondere ervaring om in de stilte van een boerderij te luisteren naar poëzie, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. In het kerkje van ’t Woudt lazen de dichters elk nog een gedicht voor.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Beheerstichting Loswal “De Bonnen”.

Foto’s: Henk Groenendaal