Zien en beleven

Home » Zien en beleven
Zien en beleven is de naam van een cursus die Niek Praagman een aantal jaar geleden opgezet en georganiseerd heeft. Ook dit jaar wordt de cursus georganiseerd. 

Midden-Delfland: Zien en Beleven 2018

Lezingen en excursies om het Midden-Delflandgebied met andere ogen te leren ‘lezen’.
U fietst of wandelt regelmatig door Midden-Delfland (MD) en vraagt zich weleens af:
Waarom zijn bijna alle slootjes recht, maar kronkelt één sloot daar haaks op? Onbegrijpelijk dat u zo laag fietst en dat boven u de boten te zien zijn. Hoe werkt de waterhuishouding hier? U herkent de meest bekende weidevogels, maar zou graag oog willen krijgen voor de bijzondere vogelsoorten in het gebied. U zou graag wat meer te weten komen over oude boerderijen waar u langs komt. U ziet dat  er in het ‘vlakke polderlandschap’ toch verhogingen zijn en zou graag weten wat de reden is.
In de lezingen is er vooral aandacht voor het “ontstaan en ontwikkelen van gebied en bewoning” en tijdens de excursies worden karakteristieke plekken van Midden Delfland bezocht. Na afloop zal uw kennis over Midden Delfland zeker verrijkt zijn!
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: 

 

Programma  Titel lezing excursie
Nico van Paassen Boer zijn in Midden-Delfland met hart voor planten en vogels 15 februari 2018 24 februari 2018
Henk Groenendaal Vooroorlogse woningbouw in Den Hoorn en Schipluiden        15 maart 2018 24 maart 2018
Hans Zweekhorst Vogels en hun habitat in groot Midden-Delfland 19 april 2018 28 april 2018
Leo Poot Vlinders en insecten in Midden-Delfland 17 mei 2018 26 mei 2018
Carlo Langelaan De waterhuishouding in Midden-Delfland en omstreken 20 juni 2018 30 juni 2018
De reeks van 5 lezingen en 5 excursies wordt aangeboden als geheel en de kosten bedragen € 50 per persoon (bij alle lezingen zijn koffie en thee inbegrepen!).  Er zijn vijfentwintig plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar  n.praagman@gmail.com met naam en adres en aantal plaatsen dat u wenst. Na betaling van de inschrijfkosten (u krijgt bericht naar aanleiding van uw aanmelding) bent u definitief verzekerd van een plek. Voor de eerste lezing ontvangen alle deelnemers nadere informatie over de locatie waar de lezingen worden gehouden en tevens de definitieve informatie over de excursies.
Henk Groenendaal heeft een beeldverslag gemaakt van de eerdere cursus. Hier treft u de link naar deze pagina.

zien-en-beleven