Met Vockestaert de Boer op

Home » Evenement » Met Vockestaert de Boer op

Datum/Tijd
Date(s) - 10/05/2018
10:00 - 16:00

Locatie
Bieslandhoeve

Categorieën


Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag vindt de jaarlijkse Open dag van ANV Vockestaert, Met Vockestaert de Boer op, plaats. Ditmaal worden de activiteiten georganiseerd in Delfgauw.

Hoeve Biesland opent deze dag haar deuren voor een breed publiek. Deze boerderij is veelzijdig, het is een melkveehouderij, een zorgboerderij en er worden ambachtelijke streekproducten gemaakt en verkocht. Er is een biodynamische groentetuin, een bakkerij en een slagerij. Uiteraard heeft men ook melk en kaas in de verkoop. Er zijn ook heel veel dieren op de boerderij, naast ca. 300 koeien zijn er schapen met lammetjes, kippen, paarden en pony’s.

Hiernaast wordt de afgeknotte molen aan de Noordeindseweg opengesteld. De molen stamt uit 1784 en heeft lange tijd de Bieslandse Benedenpolder leeg gemaald. De molen werd jammer genoeg rond het jaar 1930 van zijn kap en wieken ontdaan en tot dieselgemaal omgebouwd. Inmiddels is dit gelukkig teruggedraaid en draait de molen op elektriciteit. In deze molen komt een professionele molenaar over zijn vak vertellen. Ook de zeer mooie rondom liggende tuin is het bezoeken waard.

Ook Natuur en Milieueducatiecentrum de Papaver wil graag meewerken aan deze dag en heeft in tegenstelling tot andere jaren op Hemelvaartsdag openstelling, mogelijk gemaakt door vrijwilligers.

Lees het volledige programma per locatie op de folder.