Zaterdag 28 oktober BOER ZOEKT HULP

september 25, 2017

Wegens het grote succes is de inschrijving gesloten. We zijn vol.

Na het grote succes van de vorige jaren gaan de staldeuren ’s morgens vroeg open voor de bezoekers van BOER ZOEKT HULP. De boeren (en hun vrouwen) zijn zo enthousiast over hun helpers dat we het dit jaar weer mogelijk gaan maken.

Ochtendrust in de polder
Als alles nog helemaal stil is in de polder, en iedereen zich nog eens graag omdraait, gaat de wekker van de boer en moet hij naar zijn koeien. Wil je echt eens meemaken wat de boer doet, als het langzamerhand licht wordt in de polder, dan kan dat op zaterdag 28 oktober.
Zelf een koe melken
Op verschillende boerderijen in het Midden-Delflandgebied is de mogelijkheid een ochtend- of middaggedeelte mee te werken in de melkput met melken, de koeien voeren en de kalfjes hun melk geven. Want hoe warm is nu werkelijk de melk die uit een koe komt, slapen de koeien ’s nachts ook, hoe lang lopen de koeien in Midden-Delfland in de wei, hoe duurzaam is een boerderij? Op al deze vragen kan de boer je een antwoord geven.
Wat kan je verwachten
‘s Morgens wordt je ontvangen door de boer/boerin ( +/- 6 uur) waarna er gestart gaat worden met het melken. Voor iedereen is er de gelegenheid om te melkstellen onder het uier te hangen en een beetje boer te zijn. Daarna worden de kalfjes gevoerd en natuurlijk de koeien en het jongvee in de stal. Als afsluiting is het ontbijt met de boer en boerin in de keuken of wie weet wel tussen de koeien.
Bij het middaggedeelte wordt je ontvangen de boer/boerin (+/- 16 uur) met koffie/ thee en wat lekker waarna het zelfde programma wordt aangeboden als in de ochtend. Na het harde werken wordt er nog wat lekkers aangeboden uit eigen keuken van de boerin.

Zoek je nog een bijzonder cadeautje voor iemand: dit is je kans.

Aanmelden kan helaas niet meer. 

Kosten voor deze belevenis zijn € 7,50 per persoon, vooraf te voldoen.
Bij de kinderen hanteren we een grens van 5 jaar in verband met de veiligheid en interesse. Kinderen altijd onder begeleiding van een ouder.
In verband met de kleinschaligheid worden er niet meer dan 5-6 personen bij een boer geplaatst.

Na inschrijving en betaling worden de gegevens van de boerderij doorgegeven en het tijdstip van aanvang.

Je komt toch ook!

Tip: sommige ontvangen de mail van ons in de spambox, dus kijk daar ook.

op-excusie-in-de-stal

linkedin