Dutch Agri Food week 9-19 okt

september 25, 2017

Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. DAFW heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel.

Boerderijeducatie Nederland is aangehaakt bij dit mooie initiatief en verspreid over Nederland doen 36 boerderijen mee met diverse activiteiten.
Wij, bij Vockestaert, hebben twee bedrijven die meedoen waarbij we de verbinding met de BSO (Buitenschoolse opvang) hebben gezocht. Op woensdag 18 oktober bezoeken ze:
Boerderij Dirk en Isabella Gravensteyn in Pynacker, waar de kinderen o.a. een koeselfie kunnen maken en daarna mooi versieren.Hoeve Avondrust, Mirjam Warnars in Vlaardingen waar met “gered voedsel” lekkere soep gemaakt en opgegeten kan worden.

linkedin