Nieuw! Boerenlandhekken in Midden-Delfland

september 28, 2015

Midden-Delfland heeft een uniek landschap, waar we zuinig op moeten zijn.Ingeklemd tussen Delft, Rotterdam en Den Haag kent het een bijzonder cultuurhistorisch polderlandschap met knotwilgen, koeien, weidevogels, authentieke boerderijen en mooie vergezichten.

Om dit landschap nog beter tot zijn recht te laten komen is Vockestaert gestart met het project boerenlandhekken. Dit plan is erop gericht om op zichtlocaties de veel gebruikte gegalvaniseerde stalen hekken die toegang geven tot een perceel te vervangen door houten boerenlandhekken. Dit project past goed binnen de doelstellingen van het Groenfonds Midden-Delfland.

Dit project is tot stand gekomen door initiatief van ANV Vockestaert en wordt financieel gesteund door Recreatieschap Midden-Delfland, Gemeente Midden-Delfland en beheerstichting Loswal “De Bonnen”.

Op zaterdag 10 oktober wordt het eerste nieuwe boerenlandhek officieel geopend. Het bestuur van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Uitnodiging

Op zaterdag 10 oktober nodigen we alle betrokkenen en onze leden uit voor de officiële opening van het eerst geplaatste boerenlandhek in de Duifpolder. De openingshandeling wordt verricht door onze voorzitter Annie Boekestijn. Verder zullen gastheer Nico van der Wel en wethouder van het buitengebied Midden-Delfland, Govert van Oord, kort het woord voeren.

Kom ook! Zaterdag 10 oktober 2015

Tijd van/tot: 11:00 – 12:30 uur

Locatie: Boerderij Familie van der Wel, Oostgaag 45 3155 CE Maasland

Parkeren met de auto: achteraan het erf

Voor het vervoer naar en van de Duifpolder zal een huifkar worden ingezet.

Het is voor de organisatie fijn als u zich aanmeldt via info@vockestaert.nl of tel. 015-3807112.DSC07125

 

linkedin