Weidevogelspecial cadeau bij Midden-Delfkrant

maart 26, 2018

Het Weidevogelpact Midden-Delfland doet acht weidevogelpagina’s cadeau aan de lezers van de nieuwe Midden-Delfkrant die dit weekend uit kwam. De Midden-Delfland Vereniging en het Weidevogelpact zijn blij met deze mooie samenwerking en wensen iedereen veel leesplezier en hopen dat de lezers dit voorjaar weer genieten van de weidevogels.

De special is hier digitaal te lezen en bevat ‘(foto)portretten’ van vogelsoorten waarvan sommige meer dan 6000 kilometer vliegen om in de weilanden van Midden-Delfland te kunnen broeden. Van o.a. scholekster (‘Bonte Piet’), tureluur (‘Tureluurs word je ervan’) en grutto (‘Een hoogvlieger, onze nationale vogel’). Aan het woord komt een weidevogelvrijwilliger. Ieder voorjaar struint zij met de verrekijker in de hand door de Aalkeet-Buitenpolder om de vogels in kaart te brengen in het weiland van boer Jeroen van der Kooij. ‘Het is heerlijk om buiten te zijn tussen de vogels en de koeien.’

Op een speciale fietsroutekaart staan locaties waar je weidevogels vanaf de verharde weg met verrekijker goed kunt zien van maart tot en met juni. Er is ook Informatie over leuke weidevogeltochten voor het hele gezin (‘Met de boer op zoek…’), en over hoe je weidevogelvrijwilliger kunt worden.

linkedin