Eerste boerenlandhek geopend!

oktober 16, 2015

Op zaterdag 10 oktober is door het bestuur van ANV Vockestaert het eerste nieuwe boerenlandhek officieel geopend. Dit in aanwezigheid van de subsidiegevers en andere belangstellenden.   

De opening gebeurde op ludieke wijze. Door het verwijderen van een rode boerenzakdoek werd het bordje onthuld met hierop de naam van het perceel. In dit geval “Land van Pumme”. Een verwijzing naar de oude eigenaar, Wim Boekestijn, die de bijnaam Pumme had. De zoon van Wim, Nico Boekestijn, was bij de opening aanwezig. Het houten boerenlandhek werd geopend door Dirk van den Berg, onze penningmeester, in samenwerking met Govert van Oord, wethouder “groen” van de gemeente Midden-Delfland. Een ouderwets melkkarretje zoals dit 40 tot 50 jaar geleden veel werd gebruikt bij het melken van de koeien in de wei reed door het nieuwe hek. Hierna werd gedemonstreerd hoe dit vroeger in z’n werk ging.

Zakdoek-van-bordje-D.vd-Berg-Penn.meester-ANV-VockestaertSamenwerking-Gem.-MD-en-ANV-Vockestaert

Om het unieke landschap van Midden-Delfland nog beter tot zijn recht te laten komen, is Vockestaert gestart met het project boerenlandhekken. Dit plan is erop gericht om op zichtlocaties de veel gebruikte gegalvaniseerde stalen hekken die toegang geven tot een perceel te vervangen door houten boerenlandhekken. Dit project past goed binnen de doelstellingen van het Groenfonds Midden-Delfland.

Dit project is tot stand gekomen door initiatief van ANV Vockestaert en wordt financieel gesteund door Recreatieschap Midden-Delfland, Gemeente Midden-Delfland en beheerstichting Loswal “De Bonnen”.

Vock-P1670726
Foto’s: Tiny van der Meer

 

linkedin