De Boshoek als schapenfarm

mei 22, 2015

Op zondag 31 mei komt de schaapskudde van de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert bezit  nemen van de Boshoek. Deze kudde begraast de zuidrand van het Midden-Delfland gebied om ervoor te zorgen dat het groen niet te overdadig wordt. In de kudde vind je rassen als Coburger Fuchs, Kerry-Hill schapen, Veluwse Heideschapen en Schoonebeekers. Er is gekozen voor Heideschapen omdat dat sobere dieren zijn. Ze stellen niet veel eisen aan voeding en leefomgeving. Dat is belangrijk bij schapen die gebruikt worden om een gebied te onderhouden.

Vandaag komen de herders en zullen het druk hebben met het scheren van de dieren. De liefhebber kan trouwens direct een vacht  kopen om thuis te bewerken. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen over de schaapskudde.

Ponyride komt met een aantal pony’s, zodat kinderen een rondje Boshoek kunnen rijden. Kortom heel veel aaibare dieren en een geweldige dag voor jong en oud.

De Viltmannen zijn ook van de partij en verkopen artikelen, welke men allemaal van wol kan maken. Wol wordt gewassen en gekaard en van het vilt worden tassen, handschoenen, kleden en nog diversen andere producten gemaakt.

Zoals altijd zijn er voor de kinderen creatieve en educatieve activiteiteiten: het favoriete uilenballen pluizen/determineren, nestkasten timmeren, figuurzagen, cupcakes maken en nog veel meer.

Open 11.00 – 16.00 uur       Toegang: gratis

 

linkedin