Roos Dijkshoorn is de winnaar van de fotowedstrijd over ‘jouw’ Midden-Delfland georganiseerd door de Midden-Delfland Vereniging en Vockestaert. Zij lopen ermee vooruit op een heruitgave van hun gezamenlijke recreatiekaart Stilte naast de Stad, die een nieuw ‘jasje’ krijgt met informatie over o.a. (recreatie)ondernemers.

Kalf
Roos fotografeerde met haar smartphone haar eigen kwijlende kalfje met tong uit de mond. Haar ouders hebben een melkveebedrijf in Maasland. Ze zit in de eerste klas van het Christelijk Lyceum Delft. Daniël Thijs (10) uit Schipluiden en leerling van groep 7 won de tweede prijs. Hij maakte een mysterieuze foto van appels met de camera van zijn moeder in de fruitboomgaard thuis op de zorgboerderij. Jente de Kok uit Maasland en John Hofstede uit Schipluiden deelden de derde plaats.

Donderdagavond 16 januari werd de uitslag bekendgemaakt in de Singelhof in Maasland. In de jury zaten naast scholieren beroepsfotograaf Ronald Bakker uit De Lier en Sjaak van Houten van Fotoclub Maasland. Zij verzorgden afgelopen zomer een workshop en leerden scholieren zo de eerste kneepjes van het vak. ‘Ik ben een beetje jaloers maar ook trots’, zei Ronald. Sjaak had het over de ‘turbotaal’ die hij leerde van de scholieren.

Weidevogels
Voorafgaande aan de prijsuitreiking liet Floor Koornneef van Vockestaert mooie beelden zien en vertelde breeduit over grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters en hun jongen (‘pullen’). Weidevogels waar Midden-Delfland gelukkig nog rijk aan is.

Expositie
De winnende foto’s en de mooiste/beste foto’s van andere deelnemers zijn voorlopig te bewonderen in de hal van de Singelhof. Loop gerust eens binnen: het wooncomplex aan Hofsingel 26 is alle dagen open.

Foto: Tiny v.d. Meer