Lamsvlees

Midden-DelfLam: Een prachtig seizoensgebonden streekproduct van eigen kudde. De schaapskudde bestaat sinds 2009. De stichting begon destijds met een aantal verschillende rassen. Ervaring met gebied en schapen heeft geleid tot de opzet van een fokprogramma om een ras te fokken met het loop- en uithoudingsvermogen van een heideschaap. De wensdieren moeten ook eiwitrijker gras kunnen verteren.

Het poldergebied waar de kudde loopt biedt niet de schrale bodem van de heide, maar grassen vol voedzame eiwitten. De Stichting is trots op haar kudde: gezonde, sterke dieren met een elegante bouw en groot loopvermogen. In de zomerperiode bestaat de groep, inclusief lammeren, uit ruim vierhonderd dieren.

lamsvlees

Jaarlijks wordt een geselecteerd aantal lammeren ter slachting aangeboden. Deze dieren hebben met de kudde een ontspannen en rustig leven in het poldergebied aan de zuidrand van Midden-Delfland. Deze levenswijze levert een prachtig seizoensgebonden streekproduct met duidelijke herkomst.

Heeft u interesse in dit prachtige streekproduct?

Neem dan contact op met beheerder Aad Kleijweg, 06-48882157, e-mail: aadenhelma@hotmail.com of schaapskuddeMD@gmail.com.

De Stichting Schaapskudde wenst u een smakelijke ontdekking van het Midden-DelfLam!