Arrangementen

Op stap met herder, hond en kudde
Met familie, vrienden of het bedrijf te gast zijn bij de herder en de kudde? Dat kan! Schaapherder Lex Thoen heeft al heel wat groepen meegenomen op zijn tochten door de Zuidrand van Midden-Delfland. Wandelingen met een picknickpauze midden in de polder, als onderdeel van een arrangement, met demonstraties voor managementgroepen, cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg en ook kinderen met een beperking in het autistisch spectrum.

arrangement-met-schaapskudde

Een eerdere ervaring van Lex:
“Ik had afgesproken met zes personen: opa, oma, ouders en twee kinderen. Het jongetje was zwaar autistisch, moeilijk in de omgang en met weinig zelfvertrouwen. Angstig begonnen, achter een hek. Wat zijn dat er veel! Maar al pratende begon het ventje er aan te wennen. Alles heel rustig opgebouwd. Hij noemt een lammetje een kalfje, tsjaaa……

Na 2,5 uur liepen we met de kudde, tien minuten lang over de Woudweg. Auto’s aan de kant, fietsers afgestapt. Dat ventje met een stok en een boterham helemaal alleen voorop, hamel nummer 39 er pal achteraan. De rest van de kudde volgt en de rest van het gezin, mijn hond en ik helemaal achter de kudde. Dat ventje had een grijns van oor tot oor en HIJ was de baas van de kudde! GEWELDIG!”

Meer ervaringen van herder Lex zijn te vinden op zijn blog

 

Steeds weer weten herder, hond en schapen hun gasten te boeien: de samenwerking tussen herder en hond die een grote groep dieren samen bijeen kunnen houden en door het gebied leiden blijft een bijzondere ervaring. Een ervaring die iedereen mee kan maken.

Ook een keer met een groep(je) meelopen met de kudde? Mail naar: info@lexthoen.nl

arrangementen