Wandelen

Eerste 4-seizoenenwandeling zeer geslaagd!

Op zondag 14 oktober 2018 was de start van de eerste 4-seizoenenwandeling. Het was prachtig weer. Een flink aantal wandelaars heeft zich gelijk voor alle 4 wandelingen opgegeven. De overige deelnemers hebben zich tot nu toe alleen voor de herfstwandeling opgegeven. Uiteraard komt het inschrijfgeld ten goede aan Villa Joep!

Begin november kunt u zich weer inschrijven voor de volgende wandeling. Deze winterwandeling zal plaatsvinden op zondag 13 januari 2019. U loopt dan dezelfde route in hetzelfde landschap, maar weer in een nieuw seizoen. Bent u ook zo benieuwd of dit nog verrassingen oplevert?

Namens de organisatie,
Niek Praagman

Nieuw vliegend wandelpad opengesteld van 18 oktober 2018 tot 18 december 2018.

Vanaf vandaag wordt een nieuw vliegend wandelpad door de Duif- en Dorppolder in Midden-Delfland opengesteld. U kunt op verschillende punten starten. De afstand varieert hierdoor tussen ca. 10 en 13 km. Klik hier voor de routebeschrijving met kaartje. Het pad is tussen zonsopgang en zonsondergang opengesteld voor wandelaars, honden zijn niet welkom evenals mountainbikers.

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat het grasland gedurende het jaar in gebruik is bij de boeren voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term  ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat de voorzieningen als bruggetjes en loopplanken in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden.  

De doelstellingen van het project, dat wordt gesteund door Groenfonds Midden-Delfland, zijn:

          Midden-Delfland verder openstellen en toegankelijker maken voor bezoekers

          het verstevigen van de relatie tussen stad en platteland

          de boeren meer als landschapsbeheerder te laten fungeren.

 

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart. Met ingang van 15 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden gesloten.

Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Sonneveld, Van den Berg en Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.