Wandelen

Nieuwe wandelingen door Schipluiden en Maasland

Voor de liefhebbers zijn er 3 nieuwe wandelingen uitgezet door ons prachtige polderlandschap, twee met het startpunt in Schipluiden en één met het startpunt in Maasland. Vanuit Schipluiden kunt u kiezen voor een korte (8,3 km) of lange variant (17,4 km). De wandeling rond de polders in Maasland is een kleine 10 km. De wandelingen gaan langs het onlangs geopende weidevogel-kerngebied in de Commandeurspolder. U kunt tijdens deze wandelingen volop genieten van de flora en fauna. Vooral de weidevogels zullen goed te horen en te zien zijn. Uiteraard willen wij de vogels tijdens hun broedseizoen niet verstoren, dus blijven we op gepaste afstand.

Hier treft u de routebeschrijvingen met een kaartje.

Vliegende Wandelpaden

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat het grasland gedurende het jaar in gebruik is bij de boeren voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term  ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat de voorzieningen als bruggetjes en loopplanken in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland  Op dit moment zijn er geen vliegende wandelpaden opengesteld.

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we ook 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart. Met ingang van 15 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden gesloten.

Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Sonneveld, Van den Berg en Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.