Wandelen

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart. Hierna begint het broedseizoen van de weidevogels. Om dit niet te verstoren zijn de paden in het voorjaar gesloten voor publiek. Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Sonneveld, Van den Berg en Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.

 

Nieuwe wandelingen

In Midden-Delfland zijn verschillende kerkenpaden gelegen. Deze historische paden werden ’s zondags gebruikt om naar de kerk te lopen en voeren vaak dwars door boerenland. Eén van deze overgebleven kerkenpaden is het Voddijkpad, gelegen in de Klaas Engelbrechtspolder in Schipluiden.

Er is een nieuwe wandelroute gemaakt van 5 km. die over dit kerkenpad voert. Het startpunt vindt u bij ’t Woudt.

Hier treft u de beschrijving van de wandeling van 5 km.

Er is een nieuwe wandelroute gemaakt van 12 km, die over het Voddijkpad en langs de Woudsepolder voert. Het startpunt vindt u in Schipluiden.

Hier treft u de beschrijving van de wandeling van 12 km.

 

Vliegende wandelpaden

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat het grasland gedurende het jaar in gebruik is bij de boeren voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term  ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat de voorzieningen als bruggetjes en loopplanken in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden.  

De doelstellingen van het project, dat wordt gesteund door Groenfonds Midden-Delfland, zijn:

          Midden-Delfland verder openstellen en toegankelijker maken voor bezoekers

          het verstevigen van de relatie tussen stad en platteland

          de boeren meer als landschapsbeheerder te laten fungeren.

Op dit moment zijn er geen vliegende wandelpaden opengesteld, maar houd deze pagina in de gaten, want dit kan zomaar weer veranderen.