Wandelen

Vierseizoenwandeling

In samenwerking met Vitesse Delft en Villa Joep organiseert Vockestaert een 4-seizoenenwandeling ten bate van de strijd tegen kinderkanker. Elk seizoen wordt een vaste route gelopen, zodat u kunt ervaren hoe de polder door het jaar heen verandert. Een wandelvierdaagse, maar dan net even anders. Klik hier voor meer informatie.

Vliegende Wandelpaden

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden, veelal over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat, als ze over het boerenland gaan, dit gedurende het jaar in gebruik is voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat, als er voorzieningen als bruggetjes en loopplanken zijn, deze in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden. Deze vliegende wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland

Nieuwe tijdelijke wandeling: Abtswoudsebos en Tanthofkade Midden-Delfland – 8 km

Wandelen in Midden-Delfland betekent wandelen langs asfaltpaden, (die paden zijn vaak ook in gebruik bij fietsers en soms zelfs bij auto’s: dus oppassen!), over stevige graskades en over andere onverharde dijkjes. Veel plezier bij het wandelen!

Hier vindt u een “stukje-voor-stukje” beschrijving en een link naar het kaartje van de wandeling. Het volgen van de juiste route zou geen probleem moeten zijn. Mocht u toch een vraag hebben, schroom dan niet om eventueel later 015-2563328 of 06-20720710 te bellen zodat een probleem hopelijk opgelost kan worden! De wandeling start bij de kantine van de voetbalvereniging Vitesse Delft aan de Henk van Riessenlaan 2 in Delft. Op de parkeerplaats van het Sportpark is door de week voldoende ruimte, maar in het weekend vaak wat minder.

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we ook 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart. Met ingang van 15 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden gesloten.

Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Van den Berg en familie Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.