Wandelen

Voor Villa Joep in 4 seizoenen de paden op!

Drie organisaties: ANV Vockestaert, Vitesse Delft en Villa Joep hebben elkaar gevonden in een bijzonder samenwerkingsverband. Maak om te beginnen kennis met elk van de drie organisaties door hun respectievelijke websites te bezoeken:

www.villajoep.nl , www.vitessedelft.nl en www.vockestaert.nl of door de volgende regels te lezen:

Villa Joep: is een professionele organisatie die neuroblastoom, één van de meest agressieve vormen  van kanker die kinderen kan treffen, bestrijdt. Villa Joep zegt pas te stoppen als er een levensreddende therapie is gevonden tegen neuroblastoom. Veel moeilijk en ingewikkeld onderzoek is daarvoor nodig en dat kost geld.

Vitesse Delft is een voetbalclub die vindt dat zij naast het voetballen ook een maatschappelijke taak heeft en die midden in de samenleving wil staan en daar waar nodig ook zal handelen.

Vockestaert, formeel de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, is een organisatie van meelevende boeren en burgers in en om de gemeente Midden-Delfland die graag zo veel mogelijk mensen wil laten genieten van dit veenweidegebied met haar speciale karakteristieken. Ontdek dit bijzondere veenweide gebied dat is gelegen te midden van diverse grote steden.

De 4-seizoenenwandeling

De drie clubs, ANV Vockestaert, Vitesse Delft en Villa Joep organiseren samen, na de zeer geslaagde herfstwandeling op zondag 14 oktober (fantastisch weer, beter konden we het niet treffen) op zondag 13 januari 2019 de wintereditie van de 4-seizoenenwandeling door het nog steeds prachtige Midden-Delfland. 4 seizoenen houdt in dat iedere deelnemer éénmaal in respectievelijk de lente, zomer, herfst en winter, een “vaste” route door het gebied loopt. De vier seizoenen kunnen zo met elkaar vergeleken worden om van elk seizoen de specifieke kenmerken passend bij de tijd van het jaar te ontdekken. Wel een vierdaagse maar net even anders. De afspraak is dat de drie organisaties elk hun best doen deze seizoenenwandeling te promoten en zo gezamenlijk veel wandelaars te trekken. De wandelaars betalen allemaal een vast bedrag om mee te mogen doen.

Fijn als uw belangstelling is gewekt en u wilt inschrijven. U kunt kiezen uit vier verschillende afstanden: respectievelijk 5,  10, 20 of  35 kilometer. Starten kan op 13 januari vanaf 9:00 uur tot 12.00 uur ’s ochtends (de zon komt om 8:50 op!)  vanuit het clubhuis van Vitesse Delft. Het clubhuis ligt in Delft aan de Henk van Riessenlaan 2. Zie voor een routebeschrijving naar het clubhuis de website van de club. Deelnemers moeten zelf kijken hoe laat ze willen starten maar na 17:00 uur is de wandeltocht afgelopen en sluit het administratieve gedeelte. De zon is dan om 16:50 uur al weer onder gegaan! Houd hier rekening mee met vertrektijd en de lengte van de wandeling.

U kunt als u nog niet eerder had ingeschreven direct inschrijven voor de winterwandeling op 13 januari, de lentewandeling op 14 april en de zomerwandeling op 14 juli. De kosten zijn per wandeling € 8 per deelnemer. Kinderen onder de tien jaar, betalen, uiteraard alleen onder begeleiding, niets. Tenslotte, zoals u al begrepen hebt: de deelnemersbijdragen worden geschonken aan Villa Joep.

Inschrijven voor de wandeling kan digitaal via een beveiligde (https) verbinding door gebruik van de link:

https://inschrijven.nl/formulier?id=2019071450834&tl=nl

Graag tot ziens op 13 januari en op 14 april en 14 juli!

Namens de organisatie

Niek Praagman

Vliegend wandelpad gesloten

Het vliegend wandelpad door de Duif- en Dorppolder in Midden-Delfland is gesloten. Er is door enkele honderden wandelaars gelopen over het pad. Boer Nico, dank voor de gastvrijheid! Het is ons plan om begin 2019 een nieuw vliegend wandelpad open te stellen. 

U zult dus nog even geduld moeten hebben!

Vliegende wandelpaden zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat het grasland gedurende het jaar in gebruik is bij de boeren voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term  ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat de voorzieningen als bruggetjes en loopplanken in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden.  

De doelstellingen van het project, dat wordt gesteund door Groenfonds Midden-Delfland, zijn:

          Midden-Delfland verder openstellen en toegankelijker maken voor bezoekers

          het verstevigen van de relatie tussen stad en platteland

          de boeren meer als landschapsbeheerder te laten fungeren.

 

Boerenwandelpaden

In Midden-Delfland hebben we 5 verschillende boerenwandelpaden. Dit zijn vaste wandelpaden waarbij u een stuk over boerenland kunt lopen. De boerenwandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart. Met ingang van 15 maart begint het broedseizoen van de weidevogels en zijn deze paden gesloten.

Let op: fietsen en honden zijn niet toegestaan op de paden.
Hieronder kunt u de wandelpaden downloaden

Aalkeetbuiten polder- familie Hollaar

Ackerdijksepolder- familie Sonneveld, Van den Berg en Van Adrichem

Holierhoekse polder- familie Rodenburg

Foppenpolder- familie Sonneveld

Duifpolder- familie Van der Kooij

Bij de route door de Foppenpolder is een pannenkoekenboerderij gelegen. Bij de route door de Aalkeetbuiten polder is ook een horecagelegenheid die op afspraak geopend is.