Bloesem fietstocht

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Bloesem fietstocht

Bloesem fietstocht 2018

Op zaterdagmiddag 21 april organiseert ANV Vockestaert in samenwerking met Stichting Groenfonds Midden-Delfland voor de tweede keer een bloesem fietstocht.

We hopen opnieuw op een mooie zaterdagmiddag van prachtige bloesem te kunnen genieten. De middag start om 13:30 uur bij de Familie Dijkshoorn, Duifpolder 5 in Maasland.

Hierna fietsen we naar Westgaag 1 in Maasland, waar we een hoogstam fruitboomgaard mogen bekijken.

We sluiten de bloesem fietstocht af in Vlaardingen bij Hoeve Avondrust, Zuidbuurt 46. Deelname is gratis dankzij de bijdrage die Groenfonds doet aan de agrariërs. U hoeft zich niet aan te melden.

Terugblik Bloesem fietstocht 2017

Op stille zaterdag verzamelde zich een groep van ruim twintig mensen op het erf van de familie Dijkshoorn aan de Westgaag in Maasland, om de bloesem in de appel- en perenboomgaard te bekijken. 

De boer vertelde over zijn bedrijf, het melkvee van het Oud Hollandse ras FH en de twee boomgaarden. De bezoekers waren verrast dat zich in Midden-Delfland zulke grote prachtig bloeiende boomgaarden bevonden! We mochten en dwars doorheen lopen en foto’s maken. Ook heeft de boer alle vragen beantwoord die de bezoekers hadden over hun eigen fruitbomen thuis. Sommige bezoekers hadden eigenlijk het plan opgevat om naar de Betuwe af te reizen, maar kwamen tot de conclusie dat er dichtbij ook veel moois te bewonderen is! En dat is nou precies onze bedoeling!

De bezoekers waren afkomstig uit de regio rond Midden-Delfland, het Westland, Delft en Vlaardingen.  

Nadat sommigen nog wat appels voor thuis hadden ingeslagen vertrokken we per fiets naar de Zuidbuurt in Vlaardingen, waar we verwelkomd werden op Hoeve Avondrust. Dit bleek een heel ander bedrijf maar daarom des te leuker om de verschillen te zien!  Bijzonder hier is dat de boerin alle producten uit de boomgaard zelf verwerkt tot heerlijke streekproducten.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is. De bloesemtocht is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage die het Groenfonds beschikbaar heeft gesteld aan de agrariërs.                         

 

                                                                                 

 

                         

 

                                                                                     

                                                                                                       Foto: Henk Groenendaal,

                                                                                                       www.middendelfland.net