Bloesem fietstocht

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Bloesem fietstocht

Op stille zaterdag verzamelde zich een groep van ruim twintig mensen op het erf van de familie Dijkshoorn aan de Westgaag in Maasland, om de bloesem in de appel- en perenboomgaard te bekijken. 

De boer vertelde over zijn bedrijf, het melkvee van het Oud Hollandse ras FH en de twee boomgaarden. De bezoekers waren verrast dat zich in Midden-Delfland zulke grote prachtig bloeiende boomgaarden bevonden! We mochten en dwars doorheen lopen en foto’s maken. Ook heeft de boer alle vragen beantwoord die de bezoekers hadden over hun eigen fruitbomen thuis. Sommige bezoekers hadden eigenlijk het plan opgevat om naar de Betuwe af te reizen, maar kwamen tot de conclusie dat er dichtbij ook veel moois te bewonderen is! En dat is nou precies onze bedoeling!

De bezoekers waren afkomstig uit de regio rond Midden-Delfland, het Westland, Delft en Vlaardingen.  

Nadat sommigen nog wat appels voor thuis hadden ingeslagen vertrokken we per fiets naar de Zuidbuurt in Vlaardingen, waar we verwelkomd werden op Hoeve Avondrust. Dit bleek een heel ander bedrijf maar daarom des te leuker om de verschillen te zien!  Bijzonder hier is dat de boerin alle producten uit de boomgaard zelf verwerkt tot heerlijke streekproducten.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is. De bloesemtocht is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage die het Groenfonds beschikbaar heeft gesteld aan de agrariërs.                         

 

                                                                                 

 

                         

 

                                                                                     

                                                                                                       Foto: Henk Groenendaal,

                                                                                                       www.middendelfland.net