Bloesem fietstocht

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Bloesem fietstocht

Bloesem fietstocht 2018

We kijken terug op een zeer geslaagde 2e editie Bloesem fietstocht!

Op zaterdagmiddag 21 april jl. hebben ca. 80 bezoekers genoten van Midden-Delfland op z’n mooist!

De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft op deze dag in samenwerking met Stichting Groenfonds Midden-Delfland een Bloesem fietstocht van Maasland naar Vlaardingen georganiseerd. Op 3 boerderijen waren bezoekers van harte welkom om te genieten van de prachtig bloeiende fruitbomen!

Onderweg heeft ieder genoten van prachtig weer en van het unieke polderlandschap met bijzondere planten en weidevogels.

We bedanken de gastvrije boeren:

De Familie Dijkshoorn in de Duifpolder in Maasland, de heer Graveland in de Dijkpolder in Maasland, en mevrouw Warnars in de Zuidbuurt in Vlaardingen van Hoeve Avondrust.

De bloesem fietstocht is mede mogelijk gemaakt door Stichting Groenfonds Midden-Delfland. Dit is een fonds van de gemeente Delft, Den Haag, Maassluis en Midden-Delfland.


 

 

 

 

 

 

Terugblik Bloesem fietstocht 2017

Op stille zaterdag verzamelde zich een groep van ruim twintig mensen op het erf van de familie Dijkshoorn aan de Westgaag in Maasland, om de bloesem in de appel- en perenboomgaard te bekijken. 

De boer vertelde over zijn bedrijf, het melkvee van het Oud Hollandse ras FH en de twee boomgaarden. De bezoekers waren verrast dat zich in Midden-Delfland zulke grote prachtig bloeiende boomgaarden bevonden! We mochten en dwars doorheen lopen en foto’s maken. Ook heeft de boer alle vragen beantwoord die de bezoekers hadden over hun eigen fruitbomen thuis. Sommige bezoekers hadden eigenlijk het plan opgevat om naar de Betuwe af te reizen, maar kwamen tot de conclusie dat er dichtbij ook veel moois te bewonderen is! En dat is nou precies onze bedoeling!

De bezoekers waren afkomstig uit de regio rond Midden-Delfland, het Westland, Delft en Vlaardingen.  

Nadat sommigen nog wat appels voor thuis hadden ingeslagen vertrokken we per fiets naar de Zuidbuurt in Vlaardingen, waar we verwelkomd werden op Hoeve Avondrust. Dit bleek een heel ander bedrijf maar daarom des te leuker om de verschillen te zien!  Bijzonder hier is dat de boerin alle producten uit de boomgaard zelf verwerkt tot heerlijke streekproducten.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is. De bloesemtocht is mede mogelijk gemaakt door de bijdrage die het Groenfonds beschikbaar heeft gesteld aan de agrariërs.                         

 

                                                                                 

 

                         

 

                                                                                     

                                                                                                       Foto: Henk Groenendaal,

                                                                                                       www.middendelfland.net