Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Poëziefestival Midden-Delfland “Dichterbij de Boerderij” 

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus gaat deze activiteit dit jaar helaas niet door!

Op zaterdag 29 augustus vindt van 13.00 tot 16.30 uur voor de vijfde keer het Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij” plaats. Op vier unieke locaties, het kerkje van ’t Woudt en drie boerderijen met fraaie hooibergen in de omgeving van ’t Woudt, dragen landelijk bekende dichters voor uit eigen werk. In de slotbijeenkomst in de kerk zullen enkele leerlingen van het Christelijk Lyceym Delft zelfgemaakte gedichten voordragen

Op dit moment zijn wij druk bezig met de organisatie hiervan. Binnenkort plaatsen wij meer informatie over de dichters en de aanmelding. Houdt u de berichten in de media, op de site en facebook in de gaten!

Een terugblik op 2019:

Het was een prachtige dag met mooi weer op 31 augustus, de dag van poëziefestival “Dichter bij de boerderij”. Het festival is een project van de Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO) in samenwerking met Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

Ook dit jaar traden er vier dichters op en fietsten vier groepen van zo’n 15 deelnemers langs boerderijen in Midden-Delfland om twintig minuten naar poëzie te luisteren. Dit jaar konden ze luisteren naar heel verschillende dichters: Radna Fabias, met haar breed uitwaaierende associatieve gedichten. Erik Jan Harmens en Vicky Franken, die beiden een scherp oog hebben voor het bijzondere van dagelijkse ervaringen. En Jaap Robben, die humor en ernst met elkaar afwisselt.
Het is een bijzondere ervaring om in de stilte van een boerderij te luisteren naar poëzie, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. In het kerkje van ’t Woudt lazen de dichters elk nog een gedicht voor en konden we ook luisteren naar gedichten van leerlingen van het CLD, die na een dag les van Tjitske Jansen hun poëzie lieten horen. Zo dichtte Nino van de Rijzen:

Vakantiepapa

Hij loopt met een strak t-shirt, bollend om zijn buik
onder een wapperende losse open blouse,
Flap flap
In de hitte,

Hij loopt met platte slippers, zo plat als een pannenkoek gedrukt,
Door de immense druk die ze te verdragen krijgen, over de wit-glimmende marmeren tegels
Flap flap flip flop
In de hitte

Hij loopt met een klotsend, halfvol 7-upje in zijn ene hand
En mijn hand in zijn andere,
Flap flap flip flop klots klots
In de hitte,

Hij loopt al smakkend met twee kauwgumpjes door de straat
De rust verstorend waar deze zich dacht te kunnen begeven,
Flap flap flip flop klots klots smak smak
In de hitte

Hier is hij,
Lopende door de straten samen met mij
Flap flap flip flop klots klots smak smak stamp stamp,
Het is 40C
De vakantiepapa

Wie weet nodigen we Nino ergens in de toekomst uit, omdat zijn eerste bundel gepubliceerd is.

Het Poëziefestival is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, St. Groenfonds Midden-Delfland, SCO Delft (CLD) en St. Loswal “De Bonnen”.

Foto:Henk Groenendaal