Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”

Poëziefestival Midden-Delfland “Dichter bij de Boerderij” 

In de stilte van een boerderij luisteren naar poëzie is een bijzondere ervaring. Dit kan op zaterdag 28 augustus tijdens het Poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”. Deze dag wordt georganiseerd door Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, in samenwerking met St. Christelijk Onderwijs Delft en vindt voor de vijfde keer plaats op vier unieke locaties: in het kerkje van ’t Woudt en op drie boerderijen in en nabij ’t Woudt, in Midden-Delfland. Op iedere locatie draagt een bekende dichter voor uit eigen werk. Dit jaar denken wij met Ellen Deckwitz, Babs Gons, Hannah van Binsbergen en Erik Jan Harmens een sterke invulling te hebben. In de slotbijeenkomst in de kerk zullen de vier dichters elk nog eenmaal het spreekgestoelte beklimmen.

Vier groepjes van elk ongeveer 15 deelnemers gaan tussen 13.00 tot 16.30 uur per fiets langs de locaties, die allemaal minder dan 1 km. van elkaar liggen. Om deel te nemen, stuurt u een mail naar n.praagman@gmail.com en maakt u per persoon €15 over op NL18INGB 000 247 0577 o.v.v. Dichter bij de Boerderij. Enkele dagen vooraf ontvangt u per mail een toegangsbewijs, een plattegrond van de locaties, een tijdschema en de groep waarin u bent ingedeeld. Wilt u met vrienden/familie in eenzelfde groep deelnemen, geef dit dan aan in de aanmeldingsmail.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Beheerstichting Loswal “De Bonnen”.

Wij kijken uit naar een sfeervolle dag!

Foto: Henk Groenendaal

 

Een terugblik op 2019:

Het was een prachtige dag met mooi weer op 31 augustus, de dag van poëziefestival “Dichter bij de boerderij”. Het festival is een project van de Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO) in samenwerking met Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

Ook dit jaar traden er vier dichters op en fietsten vier groepen van zo’n 15 deelnemers langs boerderijen in Midden-Delfland om twintig minuten naar poëzie te luisteren. Dit jaar konden ze luisteren naar heel verschillende dichters: Radna Fabias, met haar breed uitwaaierende associatieve gedichten. Erik Jan Harmens en Vicky Franken, die beiden een scherp oog hebben voor het bijzondere van dagelijkse ervaringen. En Jaap Robben, die humor en ernst met elkaar afwisselt.
Het is een bijzondere ervaring om in de stilte van een boerderij te luisteren naar poëzie, die ons soms confronteert, ons stil maakt of plezier biedt. In het kerkje van ’t Woudt lazen de dichters elk nog een gedicht voor en konden we ook luisteren naar gedichten van leerlingen van het CLD, die na een dag les van Tjitske Jansen hun poëzie lieten horen. Zo dichtte Nino van de Rijzen:

Vakantiepapa

Hij loopt met een strak t-shirt, bollend om zijn buik
onder een wapperende losse open blouse,
Flap flap
In de hitte,

Hij loopt met platte slippers, zo plat als een pannenkoek gedrukt,
Door de immense druk die ze te verdragen krijgen, over de wit-glimmende marmeren tegels
Flap flap flip flop
In de hitte

Hij loopt met een klotsend, halfvol 7-upje in zijn ene hand
En mijn hand in zijn andere,
Flap flap flip flop klots klots
In de hitte,

Hij loopt al smakkend met twee kauwgumpjes door de straat
De rust verstorend waar deze zich dacht te kunnen begeven,
Flap flap flip flop klots klots smak smak
In de hitte

Hier is hij,
Lopende door de straten samen met mij
Flap flap flip flop klots klots smak smak stamp stamp,
Het is 40C
De vakantiepapa

Wie weet nodigen we Nino ergens in de toekomst uit, omdat zijn eerste bundel gepubliceerd is.

Het Poëziefestival is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, St. Groenfonds Midden-Delfland, SCO Delft (CLD) en St. Loswal “De Bonnen”.