Boerenoogstfeest

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Boerenoogstfeest

Boerenoogstfeest gaat niet door…

Er zijn op dit moment nog steeds maatregelen rond Corona van kracht. Dat betekent dat wij het Boerenoogstfeest niet kunnen organiseren zoals wij dit voor ogen hebben. Daarom hebben wij besloten om het Boerenoogstfeest dit jaar niet door te laten gaan. Wij hopen volgend jaar weer een mooie dag voor u te kunnen organiseren!

Agrarische Vereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging nodigen u uit om op zaterdag 10 oktober het Boerenoogstfeest met ons mee te vieren! Het thema is ‘Verrassend Midden-Delfland’ en dat is precies wat we graag willen: dat u verrast wordt door het landschap, de lokale producten, de herders met hun schaapskudde, het museum van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen, een kop koffie/thee op het terras en muziek.

Bij onze informatiekramen liggen gratis fiets- en wandelkaarten klaar, zodat u ook in de omgeving kunt genieten. Dit  is alweer de 3e editie van het Boerenoogstfeest en we hopen u dan te mogen verwelkomen op de Adrianushoeve, Woudweg 26 in Schiedam, de thuisbasis van de schaapskudde, van 12.00 tot 16.30  uur. Kom zo veel mogelijk op de fiets, de toegang is gratis!

Zodra het programma bekend is, plaatsen we deze op de site en facebook, dus houd deze in de gaten. In 2019 was het een knus en gezellig feest. Hieronder leest u hier meer over.

Knus en gezellig Boerenoogstfeest 2019

De herfst kent mooie zonnige maar ook natte koude dagen. Helaas trof de organisatie het zaterdag niet tijdens het Boerenoogstfeest. Toch trotseerden vele bezoekers het natte weer en kwamen naar de Adrianushoeve. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, St. Schaapskudde Vockestaert en Midden-Delfland Vereniging wisten er weer een feestje van te maken op de boerderij, de thuisbasis van de schaapskudde aan de Schiedamse Woudweg.

Overdekte activiteiten
Gelukkig was er volop overdekte ruimte voor alle activiteiten. Onder de kap van de hooiberg speelde Brother Flower sfeervolle muziek en deed het publiek enthousiast mee met een sessie djembé van Bambata.

Streekmarkt
De streekmarkt in de stal bood veel lekkers en het museum op de bovenverdieping leerde over oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Een bezoek aan de stijlvol ingerichte opkamer was een stap terug in de tijd. In de schapenschuur was voor kinderen het kabouterpad uitgezet en konden ze zich laten schminken. Spinners, breiers en vilters vertoonden er hun kunsten. Om droog over te komen reed er een huifkar tussen de boerderij en de parkeerplaats.

‘Kortom, het was nat, maar knus en gezellig. Wij kijken uit naar de volgende keer!’, aldus Monique Ammerlaan van ANV Vockestaert en Lisa van Uffelen van de Midden-Delfland Vereniging.

Het Boerenoogstfeest is mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.