Boerenoogstfeest

Home » Diensten » Educatie & Recreatie » Boerenoogstfeest

Boerenoogstfeest – zaterdag 9 oktober

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober het Boerenoogstfeest te vieren. Het thema is ‘Verrassend Midden-Delfland’ en dat is wat we willen bieden. Het verrassende landschap, de lokale producten, de schaapskudde en de herders, het museum van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen en een versnapering op het terras, terwijl iedereen kan genieten van een muzikaal optreden.

Bij onze informatiekraam kunt u fiets- en wandelroutes bekijken en meenemen. In 2020 kon het feest helaas niet doorgaan, maar dit jaar hopen we u te mogen ontvangen op de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) tussen 12.00 en 16.30 uur. Kom zoveel mogelijk op de fiets, toegang is gratis.

Zodra het programma bekend is, plaatsen we deze op de site en facebook, dus houd deze in de gaten.

Tot 9 oktober!

Foto: Jeannemieke Hectors

In 2019 was het een knus en gezellig feest. Hieronder leest u hier meer over.

Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.

Knus en gezellig Boerenoogstfeest 2019

De herfst kent mooie zonnige maar ook natte koude dagen. Helaas trof de organisatie het zaterdag niet tijdens het Boerenoogstfeest. Toch trotseerden vele bezoekers het natte weer en kwamen naar de Adrianushoeve. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, St. Schaapskudde Vockestaert en Midden-Delfland Vereniging wisten er weer een feestje van te maken op de boerderij, de thuisbasis van de schaapskudde aan de Schiedamse Woudweg.

Overdekte activiteiten
Gelukkig was er volop overdekte ruimte voor alle activiteiten. Onder de kap van de hooiberg speelde Brother Flower sfeervolle muziek en deed het publiek enthousiast mee met een sessie djembé van Bambata.

Streekmarkt
De streekmarkt in de stal bood veel lekkers en het museum op de bovenverdieping leerde over oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Een bezoek aan de stijlvol ingerichte opkamer was een stap terug in de tijd. In de schapenschuur was voor kinderen het kabouterpad uitgezet en konden ze zich laten schminken. Spinners, breiers en vilters vertoonden er hun kunsten. Om droog over te komen reed er een huifkar tussen de boerderij en de parkeerplaats.

‘Kortom, het was nat, maar knus en gezellig. Wij kijken uit naar de volgende keer!’, aldus Monique Ammerlaan van ANV Vockestaert en Lisa van Uffelen van de Midden-Delfland Vereniging.